Tapeteksperten

Tre typer tapet; og hvad de gør for dit hjem

Tre typer tapet; og hvad de gør for dit hjem

Tapet er ikke blot tapet. Faktisk, så er det klistrede stads, som mange hader at sætte på væggene, mere populært end nogensinde. Tapet giver nemlig dit rum noget særligt, som ikke meget andet i indretningen kan gøre. Sådan er det, fordi tapetet jo fylder hele væggen, og fordi det dermed dominerer helt enormt. Det betyder også, at der kan være risici ved at satse på et fedt tapet – men bliver resultatet godt, så bliver det for alvor godt! Du kan læse meget mere om tapeter og hele denne verden om tapet her, eller du kan læse med herunder og få tre eksempler på moderne tapeter lige nu.

 

Få farve i soveværelset med ”plantetapet”

I takt med at planter og tapet er blevet enormt moderne i diverse indretningsmagasiner og på blogge og i hjem rundt omkring, så er der også dukket tapeter op med plantemotiver på. Det kan lyde voldsomt umiddelbart, men faktisk er det en perfekt løsning til lokalet, hvor du føler, at der mangler farve. Det synes mange, at der gør i soveværelset, fordi det ofte kan blive en smule sterilt, især hvis både sengetøj, tapet og skabe er hvide. Så her vil det være oplagt at forsøge sig med et tapet med plantemotiv; gerne på væggen bag sengen.

 

Striber er altid populære

Ligesom på tøj, tæpper og alt muligt andet, så er striber altid populære. Nogle striber er brede, andre striber er smalle, og nogle mønstre indeholder mere end blot to farver. Tommelfingerregel når det kommer til stribede tapeter er, at desto flere farver, og desto smallere striber, desto mere vovet er tapetet også. Måske du synes, at det er en chance, der er værd at tage, men det kan også være, at du skal holde dig til lidt bredere striber og to relativt anonyme farver. Det er nemlig det smukker ved stribede tapeter: Selvom det er to anonyme farver, så gør striberne alligevel en verden til forskel i rummet.

 

Fototapeter med alverdens motiver

Et tredje forslag til et fedt tapet er fototapeter. Disse findes i alverdens afskygninger og kun fantasien sætter efterhånden grænser for, hvilket motiver der er til rådighed på internettet. Mange bruger fototapeter til at afspejle en fornemmelse i rummet, og vælger et motiv, som har en relation til det, som typisk foregår i lokalet. Er du eksempelvis i børneværelset, så findes der et væld af tegneserie- og filmmotiver. Er du derimod i køkkenet, så findes der andre ting, som trods alt er mere passende. Det handler bare om at finde det rette motiv.