Tapeteksperten

To klassiske måder at gribe sit valg af tapet an på

To klassiske måder at gribe sit valg af tapet an på

Der er mange måder at indrette sit hjem på. Disse valg afspejler ofte hvem vi er, hvor vi er i livet, og hvem man bor sammen med. Med andre ord, så er indretningen i vores hjem noget af det, som tydeligst illustrerer hvem vi gerne vil være som personer. Nogle vælger den klassiske, skandinaviske indretning, hvor lys og naturlige elementer altid vil være til stede. Andre vælger den lidt modige indretning, som kræver mere farve og flere valg, som de færreste måske tager.

 

Disse valg gør sig også gældende når det kommer til valg af tapet. For et tapet er ikke bare et tapet, og faktisk så har der sjældent været mere fokus på netop dette i moderne indretningsmagasiner end nu – og de muligheder, som forskellige valg af tapeter giver et hjem. For der findes tapeter i alverdens afskygninger. Alle disse giver et rum noget forskelligt, og det er yderst populært at udnytte. Derfor får du her tre valgmuligheder til dit eget hjem, ligesom at du også kan besøge denne blog om tapet og indretning for meget mere inspiration og viden.

 

Hvid tapet: Det klassiske valg

Selvom der aldrig har været mere fokus på moderne tapeter end nu, så er der stadig mange, der vælger at gå med de klassiske, hvide tapet. Disse grynede og hvide vægge som er rundt omkring i de danske hjem er et sikkert valg, og det er det af flere grunde. Første og fremmest giver det hvide tapet rum til alle mulige andre elementer i hjemmet, og giver således plads til mange andre pæne sager. Dernæst passer hvide vægge til langt det meste, ligesom at det altid stemmer godt overens med de klassiske lyse gulve og loftplader, som vi er mange, der har.

 

Én væg i flot farve – et moderne valg

Med denne løsning er der plads til hvide vægge. Men hvis du vælger at tapetsere én væg i en anden farve, så vil du muligvis opleve en markant forskel i rummets udtryk. Én væg i en anden farve skaber nemlig plads, rum og liv i hjemmet, uden at det trækker opmærksomheden væk fra andre flotte møbler, som du eventuelt skulle have stående. En særlig effekt som denne væg kan have er desuden, at forene farvepaletten på et andet niveau end normalt. Har du eksempelvis en smuk sofa, som måske ikke passer helt ind i farverne, så kan en farvet væg i samme farveskala gøre underværker, fremhæve sofaen og fuldende rummet.