videoovervågning

Sikring langt ude på landet

Sikring langt ude på landet

Vi bor øde, og egentlig har vi aldrig følt, at der var noget usikkert over det, men man ved jo aldrig. Samtidig så sker der altid noget spændende ude i vores stalde, og det kan være svært at følge med hele tiden, selvom vi gør alt, hvad vi kan. Der var derfor ikke andet for, end at jeg skulle have en kommandocentral. Egentlig bare videoovervågning ude og inde, men det andet lyder lidt sjovere.

Alle de små påskelam

Ja vi har landbrugspligt, og hos os består det i at holde får. De kan klare sig selv et stort stykke hen ad vejen, men i perioden, hvor alle de små lam kommer til verden, så kan de have brug for lidt mere. Samtidig har de tilsvarende brug for, at vi ikke er over dem hele tiden, så derfor ville jeg gerne have kameraer op, så det blev lettere at holde øje med dem og hjælpe til om nødvendigt.

Grunden er stor, så der skulle en del kameraer til, og de skulle kunne sluttes til en skærm, så jeg kunne føle med, men også en harddisk, for nætterne kan også føre meget med sig. Samtidig kunne vi også få overvåget huset og gårdspladsen, men nu begyndte jeg at frygte for prisen på det hele.

Gør-det-selv og spar penge

Alt dette udstyr er så meget billigere, hvis du sætter det hele op selv. Så det valgte jeg at gøre. Dermed blev prisen fantastisk lav. Nu er vi sikre, og det samme er alle vores får og deres små lam. Det tog lidt tid at få det hele op, men når man alligevel skal rundt på den store grund med jævne mellemrum, ja så er det ingen sag.

Det har samtidig lettet hverdagen. ker der noget, kan vi reagere med det samme, og det giver en mere rolig hverdag.